Duizel in het Park bestaat 10 jaar

Op 3, 4 en 5 augustus bestaat Duizel in het Park maar liefst 10 jaar. En dat wordt uiteraard gevierd. In het Vroesenpark is Duizel in het Park dé plek om drie dagen lang aan de stadse onrust te ontsnappen en een wereld van poëzie, literatuur en muziek in te duiken.

Elke dag trakteert Duizel op een uitgebreid programma voor alle leeftijden. Zo zijn er workshops en ontdekkingslaboratoria, kunnen de voetjes van de vloer en kan er meegebouwd worden in het bamboe-paviljoen in samenwerking met Festival De Bouw. Samen met kunstenaars en ontwerpers kun je daarnaast tijdens het festival op zoek naar creatieve oplossingen voor lokale en grootstedelijke problemen om zo een bijdrage te leveren aan een duurzame, toekomstbestendige stad. Door het hele park zijn installaties en performances te zien van verschillende kunstenaars en theatermakers.

Duizel in het Park opent met het spoken word-programma Wereldwoorden samengesteld door woordkunstenaar M. en voordrachten van Nederlands grootste nieuwe literaire talent Marieke Lucas Rijneveld. Naast de Nederlandstalige indie-rockers Figgie stapt verder de Britse Chelou in de schijnwerpers, met zijn in de slaapkamer geproduceerde folktronica en R&B. De Rotterdamse Cosmic Carnaval brengt een energieke mix van 60’s, 70’s, folk en americana om keihard op te dansen.

Op de zaterdag wisselen indie-folk bandjes af met Nederlandstalige liedjes en elektronisch experiment. Zo kun je luisteren naar optredens van onder andere VanHoek, The Visual, MoonMoonMoon, AWKWARD i, LaPiratesse, Winterdagen en Nederlands meest gewaardeerde troubadour Lucky Fonz III.

De laatste dag van Duizel in het Park is er één vol ritmische muziekpartijen en neo-klassieke melodieën. Op zondag is Pitou terug en komt de Engelse Poppy Ackroyd langs, die hier in Nederland nog niet vaak te beluisteren was.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat