Rotterdammers krijgen duizend kleine bomen tijdens Bomen Circus op het Noordplein

Afgelopen weekend was het weer ‘Feestival’ ,een festival van drie dagen op het Noordplein waar verschillende organisaties uit het Oude Noorden allerlei activiteiten organiseren. Dit jaar was er een heus ‘Bomen Circus’ op het festival, georganiseerd vanuit ‘Bomen voor Rotterdam’, die maar liefst duizend bomen gratis uitdeelde. Daarnaast waren er circusacts en muziek.

Het initiatief ‘Bomen voor Rotterdam’ is onder andere van ‘Het Rotterdams Milieucentrum’ en ‘Cool Down City’. Het doel is het vergroenen van Rotterdam’, Wouter Bauman van het Milieucentrum benoemt de filosofie achter de bomen weggeefactie.‘Door Rotterdammers zelf de vrijheid te geven waar de bomen te plaatsen kunnen er veel meer potentiële bomen plant plekken benut worden dan als de gemeente het alleen zou doen. Rotterdammers kunnen het natuurlijk in eigen tuin plaatsen maar ook op bijvoorbeeld binnen plekken die anders vergeten zouden worden.’

Cool Down City
Cool Down City moedigt Rotterdammers zelf aan om te vergroenen en hiermee de stad te verkoelen. Dit doen ze door onder andere boom weggeef- en inzamelacties. Het streven is om het bomen aantal in Rotterdam te verdriedubbelen. Zo ver is het nog niet maar ze hebben al wel meer dan vijfduizend bomen uitgedeeld in Rotterdam!