VIDEO | ‘Duur’, ‘saai’ en ‘vervallen’: niet iedereen in Nesselande even blij met rotonde

Het kunstwerk ‘Het Waterbekken’ werd in 2006 op de rotonde in Nesselande geplaatst, maar sindsdien houdt het de gemoederen bezig in de wijk. Nog altijd zijn Nesselanders niet uitgepraat over die ‘groene bak water’ op de hoek van de Brandingdijk en Laan van Avant-Garde. Waar de een het stiekem wel mooi vindt, vindt de anders het drie keer niks.

Al bij de onthulling vonden veel bewoners het kunstwerk ietwat saai. De oorspronkelijk geplaatste verlichting verdween en er kwam een fontein bij. Maar deze en andere pogingen om de rotonde te verfraaien, vielen volgens bewoners de afgelopen jaren letterlijk in het water. “Nee, het is geen visitekaartje voor Nesselande”, vinden bewoners Lydia en Corry.

De fontein werkt tot ongenoegen van de bewoners niet vaak en spuit – als die aan staat – water op auto’s, omdat het er vaak waait. Bovendien kampte de bak water de afgelopen jaren meerdere malen met lekkages. Dit jaar schreef Nesselande.info wederom over een gapend gat en over herstelkosten die in de tonnen lopen.

Het maakte de tongen (opnieuw) los in de wijk. Wat nu te doen met ‘de bak ellende’?