Echtpaar Sies verkoopt beroemde delicatessenwinkel Vermeyden

Delicatessenwinkel Vermeyden aan de Nieuwe Binnenweg staat sinds deze week te koop. Vanwege gezondheidsredenen stopt het echtpaar Rob en Anja Sies na ruim tien jaar met de succesvolle winkel, bevestigt eigenaar Rob Sies. “We hadden het nog niet gewild, maar helaas moet ik het heel veel rustiger aan gaan doen van de dokters”. De moeilijke beslissing is nog maar een paar weken genomen.

Vermeyden is een begrip in Rotterdam en bestaat al sinds 1908. Er is direct veel interesse voor de winkel, vertelt Conny Knook van Horecamakelaardij Knook & Verbaas die bemiddelt in de verkoop. Ze heeft de eerste afspraken met potentiële kopers al gemaakt. Deze week komen er al partijen kijken in de winkel. Rotterdammers, bevestigt Knook. De advertentie – ‘Ter overname aangeboden: een juweeltje’ – staat sinds 10 maart op Facebook en komt deze woensdag op de website van de makelaar.

“Heel jammer dat de eigenaren moeten stoppen”, zegt de makelaar. “We hopen snel een nette, nieuwe eigenaar te vinden die de zaak voortzet, maar daar heb ik alle vertrouwen in.” Want de bedoeling is dat Vermeyden gewoon zichzelf blijft. “Het is een succesvolle zaak, echt een begrip. Wereldberoemd in Rotterdam en omstreken zeg ik altijd. Het liefst vinden we een eigenaar die dat zo houdt”.

“Voor ons is het belangrijk dat de winkel een goede toekomst tegemoet gaat. En dat we er zelf ook redelijk goed uitkomen”, besluit Sies. Wie de koper wordt, dat laat hij aan de makelaar over. “Ik hoop van harte dat het iemand wordt die de winkel met evenveel liefde en passie voortzet als wij dat doen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat