Een op de tien ouderen ondervoed: hoe gaat het in Rotterdam?

Ondervoeding is bij ouderen een groot probleem. In deze reportage nemen we een kijkje bij meneer Van Halem (98) die ondervoed raakte door verminderde eetlust. Nu, met de begeleiding van een diëtist, is hij erg gemotiveerd om weer de oude te worden.

Hij overleefde in de tweede wereldoorlog een strafkamp in Siberië, waar hij zwaar ondervoed uitkwam. Nu, op zijn oude dag, kampt meneer Van Halem wéér met ondervoeding. Dit keer heeft het vooral te maken met zijn eetlust. Hij ruikt en proeft niet meer.

Meneer Van Halem kwam enige tijd geleden lelijk ten val en belandde in het ziekenhuis. Daar werd ontdekt dat hij niet goed eet en flink gewicht aan het verliezen was. Hij bleek niet meer te ruiken en te proeven en koken was voor hem een grote last geworden. Dankzij de juiste hulp is hij weer gemotiveerd om beter te gaan eten. Dit heeft vooral te maken met dat hij zelfstandig wil blijven wonen. Hij wil niet hulpbehoeftig worden.

Samen met een diëtist is meneer Van Halem weer bezig met aansterken. Bekijk hier hoe meneer van Halem weer ging eten…

In de serie ondervoeding bij ouderen bezoeken we Rotterdamse ouderen die met ondervoeding te maken hebben, of hadden. Ook kijken we naar oplossingen die gemeente, partners en inwoners zelf hebben voor dit probleem. Ga voor meer verhalen naar: openrotterdam.nl/ondervoeding

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat