Een opwarmertje voor Rotterdam Pride in de Bijenkorf

Uitbundig geklede Drag queens en -kings warmden Rotterdam afgelopen vrijdag vast op voor de Rotterdam Pride. Zij deelden kleurige spekkoek uit in de Bijenkorf en in de etalage werd een van de drags live opgemaakt. Ook werd een bijzondere fototentoonstelling in de etalage geopend, die nú nog te zien is.

Rotterdam Pride heeft in samenwerking met de Bijenkorf de actie ‘de Kracht van Kleur’ georganiseerd. Een tentoonstelling die bestaat uit foto’s met half opgemaakte gezichten van drag queens is te bewonderen in de etalage van het warenhuis. “Het gaat er echt om dat we diversiteit vieren en de kracht van kleur laat dat heel mooi zien“, vertelt Hester Terpstra, zakelijk manager van Rotterdam Pride.

De tentoonstelling is gemaakt door fotograaf Arjan van Nieuwkoop. “De verschillen tussen man en vrouw zodra zij zijn opgemaakt wilde ik in één foto samenvoegen”, aldus Arjan van Nieuwkoop.

Drag queen Ma’MaQueen werd live in de etalage opgemaakt en de etalages werden feestelijk geopend door de drags. Ook waren er diverse drag performances te bewonderen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter