Eerste artiesten lineup Metropolis Festival 2022 bekend!

Het Zuiderpark staat 3 juli weer op zijn kop tijdens Metropolis Festival 2022! Na een jaar overgeslagen te hebben en een online editie kunnen we eindelijk weer losgaan de muziek van Rotterdamse talenten. OPEN Rotterdam maakte in coronatijd verschillende programma’s waar de muziek en verhalen van deze artiesten te vinden zijn. Hieronder zetten we er een paar onder elkaar!

NIIAH
Rotterdams talent NIIAH is helemaal thuis in de R&B en vindt haar inspiratie in het Kralingse Bos en bij creatieve broedplaats Quardin in het Schieblock. In ‘Ik hoor Rotterdam’ laat ze ons haar Rotterdam zien!

Tramhaus
De vijfkoppige band Tramhauslaat ons in de serie ‘Ik hoor Rotterdam’ zien hoe levendig de post-punkscene in Rotterdam is en waar zij hun inspiratie vandaan halen.

Dragonfruit
Uit een voorliefde voor neo-soul en sample-hiphopact werd Dragonfruit geboren. In 2020 deelden we het 10X010 POPIN optreden van de band. Opgenomen op het kantoor van De Nieuwe Lichting.

De gehele line-up van Metropolis Festival 2022 vind je hier.

Benieuwd wie er achter het Metropolis Festival zit? In april maakten we een portret van spiksplinternieuwe directeur Saskia Pique.