Eerste editie talkshow ‘Disruptie’ gaat over de mislukking van links in de stad

In debatcentrum Arminius aan het Museumpark is 30 mei de nieuwe talkshow ‘Disruptie’ te vinden. De Rotterdamse talkshow gaat over politiek, kunst, cultuur en sociale ongelijkheid. In de eerste editie spreekt journalist en programmamaker Caterine Baeten verschillende gasten over het mislukken van de linkse lokale politiek en een opvallende trend in de culturele sector.

Met een gemiddelde opkomst van 39 procent blijkt de betrokkenheid van de Rotterdammer bij de verkiezingen historisch laag. Het deel van de Rotterdammers dat wél gaat stemmen, stemt wederom voor een rechtse coalitie. Wat verklaart de mislukking van links in de stad? Zijn linkse partijen te versplinterd? Is er een gebrek aan politiek leiderschap? Aan tafel schuiven onder andere Nourdin el Ouali (voormalig politicus Nida), Eeva Liukku (hoofdredacteur van Vers Beton) en Ninny Duarte Lopes (gedupeerde toeslagenaffaire).

Het andere onderwerp dat Caterine aankaart in de talkshow is de opvallende trend van vrouwen van kleur in topposities. Na een jarenlange discussie over het gebrek aan diversiteit in de cultuursector lijkt er sprake van een kentering. Wat doen Rotterdamse bedrijven nu anders? Of zijn het juist de vrouwen van kleur die zelf vaker naar voren stappen? Voor dit onderwerp schuiven onder andere Sherina Leerdam (hoofdredacteur Omroep Zwart), Jasmina Ivrahimovic (directeur Wijktheater Rotterdam) en Saskia Pique (directeur Metropolis Festival) aan.

De eerste editie van ‘Disruptie’ start maandag 30 mei om 20.00 uur in Arminius. Tickets zijn 7,50 en te verkrijgen via de website van het debatcentrum.