Eindelijk weer Koningsdag in Rotterdam: dit kan je allemaal doen

Na twee jaar coronamaatregelen kan Koningsdag eindelijk weer als vanouds worden gevierd. Festivals, oranje tompoezen en markten op straat, er is van alles te doen in Rotterdam. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de leukste opties op een rij.

Festivals
Voor de festivalfans is er genoeg te doen in Rotterdam. Er zijn al wat evenementen uitverkocht maar voor Oranjebitter in het Roel Langerakpark, het Kralingse Bos Festival en Het Kroonjuweel in Keilecafé Delfshaven zijn nog tickets beschikbaar. Het Koningsdagfestival van biergarten Containerbar in Noord heeft zelfs gratis entree, waardoor iedereen zo binnen mag lopen. Het traditionele Blommenfesteijn in Charlois gaat ook weer als vanouds door, met muziek, activiteiten én een vrijmarkt.

Kopen en verkopen
In de binnenstad is een grote vrijmarkt te vinden: Op onder andere het Eendrachtsplein, de Karel Doormanstraat en de Westersingel staan particulieren en ondernemers om hun spullen te verkopen. Alle kraampjes zijn inmiddels uitgegeven, maar het is wel mogelijk om met een kleedje in de daarvoor aangewezen zones te gaan zitten. Locaties zijn onder meer de Nieuwe Binnenweg en de Aert van Nesstraat. Op de website van de Gemeente Rotterdam is precies te vinden waar je wel en niet mag zitten. Ook buiten het centrum zijn er verschillende vrijmarkten te bezoeken waaronder in Nesselande, Rozenburg, Crooswijk en het Liskwartier.

Andere activiteiten
De kermis, die tot 8 mei bij de Schiehaven te vinden is, is natuurlijk ook op Koningsdag gewoon geopend. Bezoekers kunnen die dag zelfs eerder terecht, om 12.00 uur om precies te zijn, en om 22.30 uur staat er een vuurwerkshow op het programma. Op het Deliplein in Katendrecht presenteert Theater Walhalla de Kaapse Koningsdag, met een rollerdisco, een stoepkrijtwedstrijd en Circus Rotjeknor. Op de vrijmarkt op het Wilgenplasplein Schiebroek kunnen kinderen gebruik maken van de klimwand en de stormbaan, en meedoen aan de kinderplaybackshow. Ook in verschillende Rotterdamse speeltuinen worden er evenementen georganiseerd, van een djembéworkshop tot aan karaoke. Lori Events is te vinden in speeltuinen IJsselmonde, Reijeroord, Pascal en Wiffel en Waffel.

Koningsdag bij OPEN
Wil jij woensdag volgen hoe Rotterdammers Koningsdag vieren? OPEN Rotterdam gaat op deze nationale feestdag van 14.00 tot 16.00 uur live om verslag te doen vanuit de stad. Rotterdam mag voor het eerst sinds de coronacrisis weer echt Koningsdag vieren, en dat willen wij natuurlijk niet missen! Oranjefans kunnen dit niet alleen doen door OPEN Rotterdam via verschillende kanalen te volgen maar ook door een bezoek te brengen aan onze live-uitzending op het Eendrachtsplein.