Elten Kiene ontvangt dit jaar Cultuurprijs Zuid-Holland

De Rotterdamse woordkunstenaar Elten Kiene ontvangt in april de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Kiene ontvangt deze prijs, omdat hij er volgens de jury in slaagde om literaire programma’s voor een breed publiek toegankelijk te maken, naast dat hij (jonge) poëzie performers succesvol begeleidt.
Elten is spoken word-artiest en presentator. Daarnaast is hij mede-oprichter van het platform ‘Woorden Worden Zinnen’, een podiumavond voor woordkunst. Ook is hij ambassadeur van de Bibliotheek Aanzet. De jury zegt het volgende over Kiene; ‘Elten Kiene is als spoken word-artiest zeer stimulerend voor de ontwikkeling van een vrijmoedige jongerencultuur. Hij is geïnteresseerd en helpt jongeren over hun schroom heen te stappen en zich uit te spreken. Daarin is hij een inspirator voor velen.’

De Cultuurprijs Zuid-Holland is bestemd voor iemand die een voortrekkersrol vervult op een specifiek werkterrein van het fonds in de provincie Zuid-Holland. In 2020 staat het werkterrein literatuur centraal. De winnaar van de prijs ontvangt een geldbedrag van 15.000 euro en een trofee.

Rotterdam vierde vorig jaar 50 jaar Poetry International, het oudste festival van de stad. Wij gingen met Elten mee naar de speciale opening in De Doelen. Bekijk hieronder de video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat