Emmausleerlingen laten zich bekogelen voor het goede doel

Zes leerlingen uit de vierde klas van het vwo van het Rotterdamse Emmauscollege laten zich vandaag tussen 10.00 en 16.00 uur met eieren bekogelen voor Serious Request (actie van NPO Radio 3FM). De actie vindt plaats tussen de Markthal en Station Blaak.

Tijdens de mentorles van Wiskundedocent Jorik Koppert werd er gebrainstormd over acties om geld op de halen voor dit goede doel. Joost Romein, Zakaria Achatbi, Lloyd Martens, Fleur ten Broecke, Tessa Essers en Laura Lignos kwamen zo op het idee om zichzelf te laten bekogelen met eieren terwijl zij op een schavot staan. Laura: “We wilden iets groots doen.”

Regelen
Docent Koppert is ’trots’ op zijn leerlingen en benadrukt dat de zelfredzaamheid van deze groep ‘groot’ is. De scholieren hebben zelf het schavot gebouwd, geschilderd en het vervoer geregeld. Meer dan duizend eieren zijn door een eierboer gesponsord. Deze zijn niet meer geschikt voor de verkoop, maar wel voor de consumptie. Koppert: “Ik vind het zonde om voedsel te verspillen.”

Leuk

Een van de leerlingen die zich op het schavot moest melden, is Zakaria. Met helm en al staat hij klaar. De scholier ziet het ei op zich afkomen. Wordt het raak of niet?” Zijn ervaring tot nu toe is dat de eieren op zijn hand belanden. Aan het einde van de dag verwacht Zakaria nog steeds ‘een beetje vies’ te zijn. Ondanks dat, is hij van plan de dag vol te maken. “Het is wel gewoon leuk.”

Streefbedrag
Bezoekers kunnen voor 2 euro een ei raak proberen te gooien. Het doel van de leerlingen is om in totaal 200 euro op te halen met deze dag. De docent zegt dat ze dit ‘makkelijk’ gaan halen.

Woensdag
Het Emmauscollege reist aanstaande woensdag af naar Het Glazen Huis dat dit jaar in Apeldoorn staat om aandacht te vragen voor een stille ramp. In samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis zorgt 3FM ervoor dat ouders en kinderen die elkaar kwijt zijn geraakt door een ramp of conflict, weer herenigd worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat