Emotionele bezoekers nemen afscheid van Museum Rotterdam

De laatste mensen stonden zondag nog in de rij om afscheid te nemen van Museum Rotterdam en haar collectie. De gemeente sluit de deuren op deze locatie, omdat er te weinig bezoekers zouden komen en omdat het gebouw niet voldoende is ingericht om alle museumobjecten goed te kunnen beheren.

Een handjevol mensen mogen in shifts op zondag 30 november nog het museum binnen, gratis deze keer. De meeste hebben op hun eigen manier een band met het museum of een deel van de collectie. “Ik was lang verhalenverteller voor het museum. Voor het personeel vind ik het het ergst”, zo laat een geëmotioneerde bezoeker ons weten.

Rotterdam is een wereldstad en dat verdient een eigen museum, aldus verschillende bezoekers die afscheid van het museum nemen. Ze zijn het er in ieder geval over eens: “De geschiedenis is belangrijk voor de toekomst.”

Er wordt gezocht naar mogelijkheden voor een nieuwe locatie, een museum van de toekomst. Tot die tijd kan Museum Rotterdam op Rodezand nummer 26 niet open blijven. Dat kost volgens de gemeente te veel geld. Voor nu is de gemeentelijke collectie dus enkel online te bekijken.