‘Er zou een website moeten komen waar kinderactiviteiten geordend op leeftijd terug te vinden zijn’

Wat is er allemaal te doen in Rotterdam deze zomer? Dat zie je in de Zomer is OPEN. Dit keer gaan we naar een kindervoorstelling in Studio de Bakkerij met moeder Roxanne en haar dochter Elly-Jalea. Van haar mag het nog meer zichtbaar worden gemaakt wat er zoal te doen is in de stad, met name voor de kleinere kinderen.
“We gaan niet op vakantie en willen gewoon wat activiteiten gaan doen. Uitjes als naar de dierentuin of een attractiepark. Er zijn volgens mij best wel wat activiteiten, maar volgens mij meer voor kinderen vanaf 5 of 7 jaar. Ik heb twee kleintjes en dat is wat lastiger vinden”, begint Roxanne. Dit keer hebben ze een kindervoorstelling bij Studio de Bakkerij gevonden. Haar dochter Elly-Jalea leeft helemaal op bij het verhaal over Boer Boris. De kinderen moeten in de voorstelling ook meedoen. Zo roepen ze telkens de namen van de dieren die ze zien. “Schaap, een schaap!” klinkt het dan, zodra de verhalenverteller een wolkachtige tekening begint te maken. Het wordt inderdaad een schaap.

Na de voorstelling gingen de ouders met hun kroost aan de slag met knutselen. “Ik heb een vogelverschrikker gemaakt”, zegt een jongetje. Zijn moeder denkt dat er genoeg te doen is. “Ik denk dat het met name de vindbaarheid is en het is niet dat alles even dichtbij elkaar ligt. Dus het is een kwestie van goed plannen. Je moet je plekjes zoeken”, stelt zij. “Ik zou het fijn vinden als er een website is waarop staat wat voor activiteiten er te doen zijn. Voor zowel binnen als buiten. En dan ook met de leeftijdcategorie. Dus peuters, kleuters en de wat oudere kinderen. Dat zou fijn zijn”, besluit moeder Roxanne.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter