Erasmusbrug in het donker

Om klokslag 20.30 uur zal de Erasmusbrug de lichten uitschakelen.

Vanavond, tussen 20.30 en 21.30 uur ziet de aarde er een stuk donkerder uit dan normaal. Het is dan ‘Earth Hour’, een actie van het Wereld Natuur Fonds (WNF) om stil te staan bij de klimaatverandering. Tijdens Earth Hour doen miljoenen mensen wereldwijd 1 uur het licht uit voor de aarde. Ook de lichten op de Erasmusbrug gaan uit.

Vanuit het Inntel Hotel, aan de voet van de Erasmusbrug, maakt de NOS een live uitzending over Earth Hour. Astronaut André Kuipers schakelt om klokslag 20.30 uur het licht uit van de brug. Andere gasten in de uitzending zijn burgemeester Aboutaleb, Kirsten Schuijt van het WNF en hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans.
Ook laat NOS zien welke gebouwen in Rotterdam en in de rest van de wereld hun lichten uit zetten. Vorig jaar waren dit beroemde trekpleisters als het Sydney Opera House, de Eiffeltoren in Parijs, het Christusbeeld in Rio de Janeiro en The Strip in Las Vegas.

Zeker 180 landen doen mee aan Earth Hour, dat altijd plaatsvindt in het laatste weekend van maart, tegelijk met het ingaan van de zomertijd. Het evenement is bedoeld om energiebesparing te promoten. Australië was in 2007 de initiatiefnemer. Daarna volgden andere landen. Beroemde bouwwerken en locaties die normaal zijn verlicht, zoals de piramides van Gizeh in Egypte en de Eiffeltoren in Parijs, zullen een uur in duisternis zijn gehuld.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter