Ervaar zelf hoe toegankelijk Rotterdam is voor slechtzienden tijdens Week van Toegankelijkheid

Tussen maandag 3 en zaterdag 8 oktober vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats in Rotterdam. Een week lang kunnen Rotterdammers via workshops, lezingen, concerten en wandelingen ervaren óf en in welke mate Rotterdam toegankelijk is voor mensen met een motorische of visuele beperking.

Directeur van Openbare Werken, Arno van Proojien, opent maandagochtend 3 oktober de themaweek in het centraal station. Na de kick-off gaan in heel Rotterdam allerlei activiteiten van start. Er zijn concerten, informatieavonden, lezingen, rondleidingen, wandelingen en workshops. Zo is er op dinsdag 4 oktober bijvoorbeeld een lezing door ontwerper Simon Dogger. Hij verloor zijn gezichtsvermogen tijdens zijn studie aan de Design Academy in Eindhoven, maar maakte van zijn beperking een kracht. Hij werkt onder andere aan een nieuwe zintuiglijke bezoekersbeleving voor het Huis Sonneveld.

De evenementen vinden in de hele stad plaats tot en met zaterdag 8 oktober. Dan wordt de week afgesloten met een groot salsafeest, voor mensen met goed en beperkt zicht, in het Groot Handelsgebouw.

Foto: Diewke van den Heuvel

Obstakels in de stad
Eerder wees de slechtziende Bodhi de RET erop hoe lastig het reizen door de stad voor hen kan zijn. Wij volgden haar en haar klasgenoten van de Visio-School voor blinde en slechtziende kinderen langs alle obstakels in IJsselmonde.