Esports in Rotterdam: ‘Het begint bij elkaar opzoeken en je kring uitbreiden’

Gamen hoeft in Rotterdam niet alleen op je kamer. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in Delfshaven lid worden van esports-vereniging GameClub en studenten kunnen terecht bij studentenvereniging Erasmus Esports. 

De verenigingen hebben twee dingen met elkaar gemeen. Het draait niet alleen om gamen, maar vooral om samenkomen én er wordt ook bewogen. “Het gebeurt onbewust eigenlijk”,  legt Sergio Meijer van GameClub Rotterdam uit. “Voor hen is het gewoon een spelletje doen, dat met die lichtjes. Maar het is eigenlijk keihard sporten”,

Ook bij Erasmus Esports wordt bewogen, bijvoorbeeld op de augmented reality klimmuur. Daarnaast heeft de vereniging ‘gewone’ game consoles zoals computers, een Playstation 5 en de Nintendo Switch. Maar het sociale aspect is de voornaamste reden dat studenten lid worden. “Of je nou een studentensportvereniging of gezelligheidsvereniging bent. Het begint allemaal bij elkaar opzoeken en je kring uitbreiden, want heel veel studenten komen in een stad waar ze nog niemand kennen”,  reageert Simon Berkulo van Erasmus Esports. “De gedeelde passie voor videogames is wat mensen hier samenbrengt.” 

Alle afleveringen van Esports in Rotterdam zijn hier terug te zien. Deze serie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.