Esports in Rotterdam: ‘Naast voetbal vind ik het leuk om te ontspannen en een voetbalspelletje te spelen’

Wat kunnen esports betekenen voor Rotterdamse jongeren? En wat heeft Rotterdam aan de ambitie om ‘esports-hoofdstad van Nederland’ te worden? In deze nieuwe aflevering van Esports in Rotterdam bezoekt presentatrice Nina van Steijn twee esports-evenementen in de stad: het Motivational FIFA ’22 Tournament Only Winners in Rotterdam Ahoy en GoGaming in Pathé Schouwburgplein.

Als ware gladiatoren komen de deelnemers van het Only Winners-toernooi ‘de arena’ binnen om het virtueel tegen elkaar op te nemen. Elk team bestaat uit een jongere en een bekende Nederlander. “In deze moeilijke tijden willen we jongeren een platform bieden”, legt Kenneth Asporaat van Huis van Asporaat uit. We willen de kloof tussen jongeren en BN’ers verkleinen en rolmodellen creëren”,

Huis van Asporaat is initiatiefnemer van het toernooi. Waarom ze inzetten op esports? “Wij zitten in de entertainment, van comedy tot theater”, aldus Asporaat. “Esports is up-and-coming. Het is herkenbaar. En het is een ontwikkeling die je op goede manier moet stimuleren.”

Bekijk hier de eerste aflevering van Esports in Rotterdam waarin Frederik Netten van Rotterdam SportSupport en esports-expert Koen Schobbers vertellen over de GateGames, een samenwerking tussen Rotterdamse sportverenigingen en de gemeente om gaming te introduceren bij sportclubs.

Deze serie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.