Esports in Rotterdam: “We kunnen er niet meer omheen dat kinderen gamen”

Kan gamen gezond zijn? Of moet schermtijd zoveel mogelijk beperkt worden en moeten kinderen en jongeren zoveel mogelijk naar buiten? De gemeente wil dat Rotterdam de esports-hoofdstad van Nederland wordt. In een nieuwe serie gaan we langs bij esports- en gaming-initiatieven in de stad en we kijken wat de toegevoegde waarde is voor jong en oud.

In een eerste introductie-aflevering vertellen Frederik Netten van Rotterdam SportSupport en esports-expert Koen Schobbers over de GateGames, een samenwerking tussen Rotterdamse sportverenigingen en de gemeente om gaming te introduceren bij sportclubs.

Een van de sportclubs die meedoet is Korfbalvereniging OZC. “Het is hartstikke leuk om naast korfbal het sociale aspect te versterken”, aldus Jordi Schippers van Korfbalvereniging OZC. “Ik game al m’n hele leven en om de twee werelden waar je actief in bent samen te brengen is superleuk.”

Deze serie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. In de volgende aflevering bezoekt presentator Nina van Steijn twee grote game-events: het Only Winners Event in Rotterdam Ahoy en Go!Gaming bij Pathé Schouwburgplein. Presentator Chris Broersma spreekt Remco Aarts, beleidsmedewerker Sport van de Gemeente Rotterdam, over de esports-ambitie van de gemeente.