Esther vraagt aandacht voor Cerebrale Parese

De Rotterdamse Esther Vos leidt aan Cerebrale Parese, een hersenaandoening die het aansturen van de spieren moeilijk maakt. Om aandacht te vragen voor deze aandoening doet Esther mee aan de landelijke actie Steptember en probeert ze zelf zoveel mogelijk mensen mee te laten doen. Ondanks haar beperking sport Esther ieder geval zelf het nodige af, en we gingen naar Rotterdam-Nesselande om mee te sporten met deze heldin.

In het geval van Esther houdt het in dat de spieren in de linkerhelft van haar lichaam onderontwikkeld zijn. Dat was de reden dat in 2009 de dokter haar dwong om te gaan sporten, en hoewel Esther destijds enkel ging omdat het moest, doet ze het nu met plezier: “Ik kan nu dingen doen waarvan ik vroeger nooit had gedacht dat ik het kon doen”, terwijl fysiotherapeut Linda toevoegt: ,,In 2009 kwam ze als verlegen meisje binnen dat vooral nog zoekende was.”

Ondertussen heeft Esther de smaak te pakken en mede daarom wil ze Steptember steunen. Een initiatief waarbij mensen worden opgeroepen om elke dag 10.000 stappen te zetten en tegelijkertijd daarbij worden gesponsord: “Ik zit nu al over de 10.000 heen voor vandaag, dus eigenlijk zijn we klaar”, zegt Esther lachend na haar work-out, terwijl ze over de actie toevoegt: ,,Ik heb zelf ervaren wat een verschil het voor mij heeft gemaakt om goed en gericht te sporten. Door hier geld voor op te halen kunnen andere mensen hier ook tot worden aangezet en kunnen ze dezelfde ontwikkeling doormaken als ik.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter