Familie overleden Aart Alblas roept op om op de scooter een laatste eerbetoon te komen brengen

Een afscheid op de scooter: niets past beter bij een laatste eerbetoon aan de overleden Aart Alblas. Met ‘zijn geluk en zaligheid’ vormde hij hét gezicht van Alblas Tweewielers. In de Afrikaanderwijk was Aart een ‘iconisch figuur’. Nu stapt Rotterdam op de scooter om hem naar zijn rustplek te begeleiden. 

Via een Facebook-post deelt de familie van Aart het overlijdensbericht. Daarin wordt opgeroepen om op 18 september, 11.00 uur, te verzamelen bij Alblas Tweewielers. Zijn familie schrijft: “Gezien de impact die hij op vele mensen heeft gemaakt, hebben wij ervoor gekozen om niet alleen zijn familie, maar ook de klanten, mede-ondernemers en wijkbewoners die hij als zijn familie beschouwde de kans te geven op een laatste eerbetoon.”

In de oproep wordt gevraagd om met de scooter te komen, om hem op die manier naar de begraafplaats te kunnen begeleiden. “De auto zal dan niet door de begrafenisondernemers begeleid worden, maar door iedereen die zo belangrijk voor hem was. Zijn geluk en zaligheid zat in zijn bedrijf en al de mensen die daarbij horen.”

Ziekte
In mei ging OPEN Rotterdam langs bij Alblas Tweewielers. Toen hadden de twee dochters van Aart het werk overgenomen nadat hij ziek was geworden. “Mijn man heeft een operatie ondergaan waarbij een bepaalde zenuw is geraakt”, vertelde Elizabeth, de vrouw van Aart, toen. “Daardoor heeft hij twee herseninfarcten gehad. Dat verwacht je natuurlijk niet: dat er zoiets gebeurt. Op dat moment moesten we bekijken hoe we dan verder zouden gaan.”

Op social media reageren veel Rotterdammers medelevend. “Aart was een begrip in de Afrikaanderwijk en vele zullen hem herinneren zoals hij was”, schrijft Leo. Jim vult aan: “Man met een hart van goud.”