‘Fantastisch dat de Rotterdamse Marathon waarschijnlijk doorgaat’

RRA

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, gaat de 40e editie van de Rotterdamse Marathon in oktober door. “Fantastisch”, reageert Margaret Teeuwen van de Rotterdam Running Ambassadors.

Tijdens het actualiteitendebat zei de Rotterdamse burgemeester dat de Marathon waarschijnlijk door kan gaan: “Als er geen gekke dingen gebeuren en alles loopt zoals we nu denken, dan denken we dat het, met wat aanpassingen rond het stadhuis en op de Coolsingel, mogelijk is.”

Margaret verheugt zich daar erg op. De Rotterdam Running Ambassadors (RRA) zijn tijdens de lockdowns doorgegaan met rennen. “We zijn er dus zeker klaar voor, mijn startbewijs ligt ook al klaar!” Ze heeft er tijdens corona veel aan gehad dat ze door kon gaan met hardlopen. Zowel fysiek als mentaal: “Dat was natuurlijk hartstikke fijn. Sommige leden zijn net voor de crisis bij ons komen lopen, een aantal heeft zelfs met elkaar marathonafstanden gelopen. Hoe leuk is het dat zij nu ook voor een medaille kunnen gaan!”

Lee Towers
De laatste marathon die Margaret liep met RRA was die van Marrakesh: “Met onze club lopen we marathons op heel de wereld. Maar de marathon van Rotterdam blijft een van de meest bijzondere. Het is enorm goed georganiseerd, en een vlakke marathon. Al gelijk vanaf de start met Lee Towers die You’ll never walk alone zingt, ben je bezig met jezelf uitdagen iets te doen dat je zelf misschien niet eens voor mogelijk houdt. Lee Towers missen we natuurlijk als we de marathon in andere landen lopen. Toen we in Marrakesh met onze groep Rotterdammers aan de start stonden, zongen we daarom het lied maar zelf. Anderen om ons heen zongen toen mee, heel bijzonder.”

Margaret ziet het lopen van een marathon ook als een manier om de lifestyle van het hardlopen te vieren. “Het geeft veel saamhorigheid, dat bezig zijn met die uitdaging met jezelf. Het zoeken naar een balans daarin. Ik kijk erg uit naar het hele evenement en wil het voor geen goud missen.”

Als alles zo gaat zoals gepland, dan gaat de marathon op 23 en 24 oktober in de stad van start. In 2018 liepen we mee met hardloopfanaat Dennis Middel die tips gaf voor de perfecte marathon.