Festival De Bouw geeft rondleidingen op bouwplaats toekomstig Collectiegebouw

In samenwerking met de Koninklijke BAM groep worden tijdens Festival De Bouw in het Museumpark rondleidingen gegeven op de bouwplaats van het toekomstige Collectiegebouw.

De rondleidingen zijn onderdeel van het kennisprogramma van het festival, dat tijdens deze tweede editie dieper ingaat op de kunst van het bouwen. Festival De Bouw vindt van zaterdag 22 tot zondag 30 juli plaats bij het Museumpark.
 

Festival De Bouw is een creatieve bouwplaats. Hier kan jong en oud de hele dag gratis aan de slag met hout en andere materialen. Voor organisator Joost Maaskant van Stichting De Loodsen staat toegankelijkheid voorop. “Bouwen en dingen maken met je handen is gewoon het leukste wat er is. Dat moet iedereen doen.” Waar een traditioneel huttendorp vooral voor kinderen bedoeld is, is Festival De Bouw er voor iedereen, dus ook voor volwassenen. Om dit te benadrukken wordt er onder meer een ‘powertoolrace’ en een bouwwedstrijd voor collega’s en vriendengroepen georganiseerd.

Het thema ‘bouwen’ krijgt tijdens het festival ook een inhoudelijke invulling met een kennisprogramma rondom de slogan van het festival: “neem ruimte in!” De rondleidingen over het terrein van het toekomstige Collectiegebouw vinden op donderdag 27 en vrijdag 28 juli plaats.

Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Desirée Schippers

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat