Feyenoord-held Gyan reageert op nieuws dat hij ongeneeslijk ziek is: ‘Ik ga niet dood’

Feyenoord-cultheld Chris Gyan, die in 2002 de UEFA Cup won met de Rotterdamse club, heeft gereageerd op het nieuws dat hij ongeneeslijk ziek is. Gisteren berichtte het AD dat Feyenoord naar een manier zoekt om de oud-voetballer die kanker heeft een waardig afscheid te geven. Gyan zelf reageert op het nieuws: “Geen reden voor paniek.”

De 43-jarige Ghanees voert volgens de krant een strijd tegen zijn ziekte die “hij niet meer kan winnen”. Toch houdt hij zelf de moed erin. “Ik wil zeggen dat ik me oké voel. Ik ga niet dood. Ik respecteer de dokters, maar ik ben een man van hoop. Daarom geloof ik dat de dingen beter worden”, zegt hij tegen het Legioen.

Hij roept zijn volgers op om voor hem te bidden. Dat wordt massaal gedaan onder het bericht dat hij op Facebook zette.


Gyan kende veel tegenslagen in zijn leven
Het leven zit Gyan op z’n zachtst gezegd niet mee. De populaire oud-voetballer van Feyenoord heeft verschillende tegenslagen in het leven moeten verwerken. Hij kampte lange tijd met hoge schulden, onder meer vanwege de medische kosten van zijn ernstig zieke zoon en zijn gulheid naar anderen.

Ook liet zijn gezondheid hem soms in de steek. Na zijn carrière kreeg hij last van epileptische aanvallen, waardoor hij moest stoppen met zijn baan in de Rotterdamse haven.

Eerder al succesvolle actie voor zieke Gyan
De supporters van “De Noordzijde” startten in 2017 een actie voor de voetballer. Via een crowdfunding-actie haalden ze geld op, waarmee hij een operatie kon ondergaan voor de epileptische aanvallen. Supporters haalden destijds meer dan 20.000 euro op.

Succesvolle actie voor zieke Gyan van Feyenoord-supporters