Feyenoord-supporters halen bijna 150.000 euro op voor familie overleden Gyan

Feyenoord en supportersvereniging FSV De Feijenoorder hebben samen bijna 150.000 euro opgehaald met hun donatiecampagne. Het geld is bedoeld voor de familie van de vorige maand overleden Feyenoord-cultheld en oud-voetballer Christian Gyan. De Ghanees overleed eind december op 43-jarige leeftijd.

Zondagavond liep de inzamelingsactie, die op oudejaarsdag begon, om 19.08 uur af. Er werd massaal geld gedoneerd. De exacte opbrengt bedraagt 147.307,90 euro. Dat geld komt nu in beheer van de familie. Doneren is niet meer mogelijk.

Met het geld kan de familie onder meer de uitvaart van Gyan bekostigen. De uitvaart vindt op zaterdag 22 januari in kleine, besloten kring plaats. “De familie vindt het echter belangrijk dat de door Christian zo geliefde supporters, die op hun beurt ook van hem hielden, op een waardige manier afscheid van hem kunnen nemen”, schrijft Feyenoord op haar website.

“Daarom wordt vrijdag 21 januari de mogelijkheid geboden aan supporters om Christian nog een eer te bewijzen voor hij aan zijn laatste reis begint.” Meer informatie hierover volgt, aldus de voetbalclub.

Gyan kende veel tegenslagen in zijn leven
Het leven zat Gyan op z’n zachtst gezegd niet mee. De populaire oud-voetballer van Feyenoord heeft verschillende tegenslagen in het leven moeten verwerken. Hij kampte lange tijd met hoge schulden, onder meer vanwege de medische kosten van zijn ernstig zieke zoon en zijn gulheid naar anderen.

Ook liet zijn gezondheid hem soms in de steek. Na zijn carrière kreeg hij last van epileptische aanvallen, waardoor hij moest stoppen met zijn baan in de Rotterdamse haven.

Eerder al succesvolle actie voor zieke Gyan
De supporters van “De Noordzijde” startten in 2017 een actie voor de voetballer. Via een crowdfunding-actie haalden ze geld op, waarmee hij een operatie kon ondergaan voor de epileptische aanvallen. Supporters haalden destijds meer dan 20.000 euro op.