Flatground skaters starten petitie voor verbouwing museumpark

210422_Skaters

Het enorme stuk asfalt naast het depot van museum Boijmans in het Museumpark, is al jaren een populaire plek voor onder meer skaters. Dat kan binnenkort tot het verleden behoren, want in het bestemmingsplan Dijkzigt van de gemeente, maakt deze gladde, betonnen ondergrond plaats voor groen gazon.

‘Ik vind het heel jammer dat ze hier een groot deel weg willen halen, op het moment dat er 60 of 70 procent wordt weggehaald, is er te weinig ruimte om hier vrij te bewegen’ zegt flatground skater Onno. ‘We zijn zeker positief over groen en om dit park opnieuw vorm te geven, maar wij willen d.m.v. de petitie meedenken over de vormgeving van het park en hoe we dit skatebaar kunnen houden’ voegt hij toe.

Poolground skater Rob van Pelt kan weinig tot niet skaten bij Museumpark. ‘Flatground skaters doen meer tricks op borden en hier op Blaak heb je van die schuine dingen waar je van af kan rijden. Ik houd meer van dit soort dingen.’ ‘Ik heb de petitie wel meteen ondertekend, want we hebben allemaal vier wielen en zijn gewoon familie van elkaar’ aldus Rob.