Franklin Beuk traint zijn hond voor militaire missies

Franklin Beuk werkt in de beveiliging en heeft een achtergrond als marinier. Nu traint hij zijn hond om mee te kunnen op militaire missies in bijvoorbeeld Mali en Afghanistan. En bij die training komt nogal wat kijken.

“Dit is Ziggy mijn Mechelse herder. Samen zijn we één team. Hij wordt op dit moment getraind op het zoeken naar explosieven en het zoeken naar verdachte”, legt Franklin Beuk uit. “Mijn hart ligt toch wel bij de honden. Ik ben zelf ex-militair en vind het wel interessant om de passie voor de hond te combineren met die voor het leger”, verklaart hij zijn ingeslagen weg.

Hij wil uiteindelijk richting een risicogebied of oorlogsgebied om met zijn hond explosieven of verdachten op te sporen. Ziggy is nu ongeveer één jaar oud en heeft zeker nog wel een jaar aan training nodig volgens Franklin. “Sowieso moet hij nog blootgesteld worden aan geuren voor explosieven. Dat is een training die hij nog moet krijgen. Na die training krijgt hij nog een zware test waar hij een certificaat mee kan halen. Als dat lukt, kan ik eigenlijk op missie”, blikt hij al vooruit.
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat