Galerie Niffo in Afrikaanderbuurt zoekt kunst over donkere tijden

Niffo Galerie in de Afrikaanderwijk zoekt naar verbeeldingen van donkere tijden. De Galerie doet een open oproep voor 12 kunstenaars die hun eigen donkere periodes op artistieke wijze hebben verbeeld. De werken worden vervolgens getoond in een expositie vanaf 19 mei.

Het project is een samenwerking tussen Niffo Galerie, Recycle Studio en Float. Zoë Cochia van de galerie vertelt dat het initiatief voort kwam uit gesprekken met kunstenaar Leon Moleveld (Float). “We hebben allemaal wat meegemaakt en er zijn taboes die besproken moeten worden. Met behulp van kunst kun je die deuren openen.” Iedereen gaat open eigen manier om met crisis; Zoë is ervan overtuigd dat we elkaar door middel van kunst beter kunnen begrijpen.

Het werk van Float, zoals de hier afgebeelde werk ‘Doubt’, is de inspiratie voor de tentoonstelling en inmiddels zijn er ook al aanmeldingen binnen. “Vanuit Amerika, wat misschien wat lastiger is,” lacht Zoë, “en vanuit Griekenland. Het gaat goed, daar zijn we blij mee.”

De expositie wordt geopend tijdens Art Rotterdam op 19 mei 2022. Meedoen kan door maximaal vier afbeeldingen van verschillende werken in te sturen naar [email protected] met een vermelding van techniek, materiaal, afmeting en jaartal per werk. Aanmelden kan tot 17 april 2022 en er zijn geen deelnamekosten. De geselecteerde werken worden bekend gemaakt op 20 april.

Beeld: Doubt – Float