GBS Het Kompas mogelijk naar pand Eloutschool in West

De Eloutschool in Rotterdam West, één van de oudste christelijke scholen in Nederland, moet van de onderwijsinspectie sluiten. Ouders zijn nu naar het GBS Het Kompas gestapt, een school in de Tarwewijk waar het juist voortvarend gaat. Directeur Meems ziet mogelijkheden en maakt voorzichtig al plannen.

Wie aankomt bij het pand van GBS Het Kompas ziet dat het voortvarend gaat met de school. Op de zolder van het gebouw zijn bouwvakkers druk bezig, en om daarbij de kinderen te ontzien zijn er tijdelijk wat linten geplaatst om gevaarlijke situaties te voorkomen. “We zien de afgelopen jaren een toename onder het aantal leerlingen, dus deze uitbreiding kunnen we goed gebruiken”, aldus Henk Meems, directeur van de school.

Maar ook buiten de school komt er misschien uitbreiding, zo legt Meems uit, al houdt hij hierbij nog wel een slag om de arm: “Enkele ouders hebben mij benaderd vanuit de Eloutschool of wij daar misschien geen dependance willen openen. Omdat zij geloven in het onderwijs wat wij geven en dit graag ook in Rotterdam-West willen zien. We zijn alleen niet de enige geïnteresseerde, dus het is afwachten wat er gaat gebeuren.”

De Eloutschool laat middels een schriftelijke reactie weten dat het in eerste instantie terug zal gaan naar de gemeente, en dat er vervolgens duidelijk wordt wat er gaat gebeuren. Maar of de kans groot is dat Het Kompas er heen gaat is volgens de Eloutschool nog lang niet aan de orde.

Ondertussen hopen enkele buurtbewoners vooral dat er eindelijk een school komt die niet het predicaat ‘zwakke school’ krijgt. “Ik woon hier tegenover, maar stuur mijn kind bewust ergens anders heen omdat er hier nu al twee scholen hebben gezeten die ondermaats waren.”, aldus een overbuurman van de Eloutschool.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat