Geblokkeerde stoepen en kleine invalide parkeerplaatsen: de Ombudsman is er druk mee

Is ons eigen Rotterdam wel zo inclusief voor álle Rotterdammers? Kan je bijvoorbeeld makkelijk en zonder angst over de stoep lopen wanneer je minder valide, blind of slechtziend bent. Die vraag staat in de eerste aflevering van Ombuds TV centraal.

Het leven van Roel Marcus speelt zich af in het centrum. Door zijn cerebrale parese (CP) is hij een groot deel van de tijd gebonden aan zijn rolstoel. Hij doet zijn boodschappen bij de Meent en gaat in het weekend graag een biertje doen in zijn favoriete stamkroeg aan de Rodezand. Een route die niet altijd zonder obstakels is. Fietsen, (deel)scooters die roekeloos op de stoep worden gegooid, straatinrichting waar de wielen van de rolstoel in vast komen te zitten. Roel komt het allemaal tegen.

Als hij er last van heeft, dan hebben andere minder valide Rotterdammers hier ook last van. Om die reden heeft hij contact gezocht met Ombudsman Rotterdam in de hoop dat de gemeente er serieus werk van gaat maken om ook hem 100% en zonder obstakels mee te laten draaien in ons Rotterdam.

Marianne van den Anker is sinds kort de nieuwe Ombudsman in Rotterdam. In de meeste gevallen zal je de Ombudsman niet nodig hebben. Maar mocht je nou helemaal vast lopen met een probleem en je komt er gewoon niet meer uit, dan staan Marianne en haar team van in totaal 22 man klaar om jou te helpen. Hoe dat er aan dat laten wij de komende tijd zien in dit nieuwe OPEN Rotterdam- programma Ombuds TV.