‘Geef een boek cadeau’ is populair in Rotterdam

Boeken voor alle kinderen! Dat is het ideaal van ‘Geef een boek cadeau’. De landelijke actie start op vrijdag 6 april. Bedrijven, stichtingen en particulieren hebben al meer dan 300.000 prentenboeken besteld. Ongeveer 20.000 stuks van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ circuleren in Rotterdam.

Alle boekhandels in Rotterdam doen mee. Klanten kunnen daar goedkoop een boek bestellen om die vervolgens aan kinderen te geven. Vanwege de garantie op hoge verkoopcijfers kosten de boeken €2, in plaats van €14,95. Ook krijgen alle patiënten in het Sophia Kinderziekenhuis het boek. Net als kinderen van de Voedselbank.

Kinderdagverblijf KindeRdam heeft zelfs boeken voor de hele groep gekocht, zo’n 2500 exemplaren. “We vinden het heel belangrijk dat de kinderen uit onze peuterspeelgroepen boeken op een speelse manier ontdekken”, zegt woordvoerder Jennifer Amatredjo. “Dat is goed voor hun taalontwikkeling en komt hen later weer van pas in de maatschappij.”

De actie duurt totdat de voorraad van 350.000 exemplaren is uitverkocht. En Patty De Block, woordvoerder van het project, verwacht dat dit niet lang meer zal duren. “We hebben er nu nog maar zo’n 20.000 over.”

Twee keer per jaar vindt het initiatief plaats, waarbij kinderen afwisselend klassieke- en prentenboeken cadeau krijgen. Wij maakten eerder deze reportage bij de weggeefactie van ‘Ronja de Roversdochter’:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter