Geen badpakken, maar stoere chicks in vintagekleding bij Miss Pinup Benelux in Tikibar

Voor het eerst is er een Miss Pinup-verkiezing in de Benelux. Afgelopen zondag was in de Tikibar in Rotterdam centrum de derde voorronde van deze wedstrijd. Volgens deelnemers en organisatie een serieuze missverkiezing, maar met een knipoog.

Verwacht geen badpakkenronde of mooie praatjes over wereldvrede. Wie afgelopen zondag de overvolle Tikibar instapte zag vooral veel stoere, getatoeëerde vrouwen (en mannen) in jaren ’50 kleding terwijl er rockabilly muziek uit de speakers knalde. Zo’n veertig opgedofte dames presenteerden zich op de avond voor het publiek, dat vooral bestond uit de deelnemers zelf met aanhang. Sommigen hielden een persoonlijk praatje of hielden een muzikaal intermezzo op het podium.

Organisator van deze missverkiezing is de Rotterdamse Vivian Kramer Gezegd Freher. Als fanatiek vintageliefhebber vond zij haar inspiratie tijdens de grootse miss Pinup-verkiezing van de wereld in Las Vegas, waar zij zelf aan meedeed. “Ik besefte dat we in Nederland eigenlijk helemaal niks hebben in die trant en ik wou er al een tijdje wat mee doen. Toen dacht ik in 2019, ik ga ik het gewoon doen.’’

Het vintagewereldje blijkt in Nederland nog best groot te zijn. Vivian kreeg in totaal 161 aanmeldingen, waarvan er op deze avond zo’n 40 meededen. Er zijn vijf voorrondes waarna de finale wordt gehouden op 29 maart in Breda.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter