Geen chaos in de Rotterdamse haven na Brexit

Goed nieuws! De eerste dag waarop weer douaneformaliteiten gelden voor goederenvervoer tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie is rustig verlopen in de Rotterdamse haven.

Geen ellenlange files bij de terminals en ook de speciale Brexit bufferparkeerlocaties werden bijna niet gebruikt. Deze wachtplekken is voor vrachtwagenchauffeurs die hun papieren nog niet op orde hebben. Dit moet vooraf digitaal worden geregeld, dat was ook al het geval voor Brexit.

Het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Vanaf maandag 4 januari zal blijken wat de echte impact van de Brexit is op de haven, en op de goederen- en verkeersstromen rondom de ferryterminals. Vrijdag 1 januari, is zowel in het VK als in Nederland officiële feestdag in hierdoor waren er minder afvaarten dan op een normale vrijdag.

Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat, gemeenten, ferrybedrijven, douane, NVWA, politie, veiligheidsregio, Koninklijke Marechaussee en Portbase hebben in nauwe samenwerking maatregelen getroffen om de goederenstroom van en naar het VK zo soepel mogelijk te laten doorgaan en verkeershinder te vermijden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat