Geen festivals deze zomer, dus gaan cocktailmakers Ian en Jorgos hun drankjes bezorgen

Ondernemer zijn in de horeca is op dit moment alles behalve een pretje. Zeker niet als je in grote mate afhankelijk bent van festivals, zoals cocktailmakers Ian en Jorgos. Normaal leveren zij grote hoeveelheden cocktails aan festivals. Nu dat stil ligt zijn de ondernemers de creatieve weg op gegaan: de wijk in en cocktails bezorgen!
De dag begint vanuit een enorme loods in de Spaanse Polder. Behalve een aanzienlijke drankvoorraad, het blijven natuurlijk cocktailshakers, zit het pand tot de nok toe gevuld met zaken om een hele ‘beleving’ te kunnen aanbieden wanneer cocktails op festivals verkocht worden. De transportbus waar ze normaal mee naar festivals toe zouden rijden is nu omgebouwd tot mobiele bar waarin de cocktails vanuit een biertap geserveerd worden.

Het concept lijkt een beetje op een ijscoman. Het enige verschil is echter wel dat deze cocktailbar op wielen geen vaste route door de stad rijd en in de straat stopt. Deze bus moet je van te voren ‘bestellen’. “Mensen kunnen bellen, appen of op social media doorgeven waar we heen moeten en we maken hen bestelling op locatie,” aldus cocktailmaker Ian Bartos, die op deze manier samen met zijn partner toch wat van de zomer wil maken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat