Geen pils, maar kerstbomen: dit café gooit het roer om

Het Belgische biercafé Boudewijn aan de Nieuwe Binnenweg gooit het over een andere boeg. Het café gaat vanaf 19 november namelijk kerstbomen verkopen. Eigenaar Aren Reijngoud wil zo de verliezen opvangen die worden geleden door de coronamaatregelen. “We moeten wat”, zegt hij. “Dit kan de komende tijd zomaar een van onze weinige inkomstenbronnen zijn.”

Ook in zijn andere horecazaken, Brewpub Reijngoud aan de Vijverhofstraat en Proeflokaal Reijngoud bij de Witte de Withstraat, worden kerstbomen verkocht. “Nu de zaken door de maatregelen dicht zijn, moeten we wel naar alternatieve opties zoeken. Bovendien is het een erg leuke manier om de binding met onze gasten in stand te houden.”

Met familie kroeg in
Aren liep al langer rond met het idee om in zijn horecazaken kerstbomen te verkopen. Met de familie een kroeg in, daar een borreltje of warme chocolademelk drinken en ondertussen de kerstboom uitzoeken; hij zag het al helemaal voor zich. “Het is jammer dat een drankje doen voorlopig niet kan bij ons, maar we proberen het toch zo gezellig mogelijk te maken in de zaak.” 

Vrijdag haalt hij de eerste bulk kerstbomen op. De bomen worden verkocht in de tuin van café Boudewijn en op het terras van Brewpub Reijngoud en Proeflokaal Reijngoud. Tegen een vergoeding komt hij ze ook brengen, al hoopt hij vooral dat veel mensen weer even zijn horecazaken komen bezoeken. “Ik las net een artikel dat het halen van een koffie-to-go het nieuwe uitje in coronatijd is. Hopelijk wordt dat deze winter ook het ophalen van een kerstboom in het café.”