Geen publiek welkom, dus livestreamt sportclub Rotterdam Basketbal de wedstrijden

Al een poosje zendt de basketbalclub Rotterdam Basketbal de wedstrijden online uit via livestreams voor thuissupporters die door corona niet meer naar de wedstrijd mogen. De club zond in eerste instantie de wedstrijden van het eerste uit. Nu er tot ten minste 21 oktober weinig tot geen publiek is toegestaan, zijn de livestreams een oplossing voor de supporters die thuis moeten blijven, maar toch de wedstrijden willen volgen.

“Het is een hele gekke tijd, maar we zijn wel blij dat we kunnen sporten. Dat is gewoon heel belangrijk. Van sporten blijf je gezond en blijf je lachen. Die periode hebben we echt wel gemist aan het begin van dit jaar”, doelt Dorinde Hoogsteden op de lockdown in maart van dit jaar. De voorzitter van Basketbal Rotterdam voelt zich af en toe als een politieagent. “We zitten de hele tijd op de coronaregels te letten. Allemaal in het belang van de sport, zodat we kunnen blijven sporten. En natuurlijk om het aantal besmettingen te verminderen”, legt zij uit.

De spelers van Basketbal Rotterdam onder 14 vinden het wel leuk dat ze nu elke week live op Facebook te zien zijn. “Ik geloof dat mijn opa en oma thuis kijken. Maar ook mijn vader. Mijn moeder mag gelukkig wel in de zaal kijken. Dat vind ik wel leuk”, vertelt speler Manoah Schipper. “Ik kan mezelf ook terugkijken op internet. Dat is ook fijn”, besluit hij.