Geen veerdienst meer tussen Rozenburg en Maassluis: ‘Bijzonder onplezierig’

De fiets- en voetveer tussen Rozenburg en Maassluis is donderdagavond per direct uit de vaart gehaald. Al eerder ging de autoveer al niet meer wegens langdurig onderhoud en financiële problemen. Volgens exploitant Blue Amigo is de veerdienst nu te duur en is er daarom faillissement aangevraagd. Provincie Zuid-Holland zet bussen in.

Medewerkers van de veerdienst zijn per direct ontslagen en kregen donderdag plotseling een melding dat de veerdienst komt te vervallen. Volgens Blue Amigo zijn er weinig passagiers, stijgende kosten en tegenvallende inkomsten. Volgens de rederij springt de provincie daar te weinig bij. De provincie is nu bezig met het inzetten van bussen tussen Rozenburg en Maassluis, maar chauffeurs zijn lastig te vinden.

Vorige week nog protesteerde Rob Smith als onderdeel van Rozenburgers in Actie. Als je met de auto van Rozenburg naar Maassluis wilt moet je nu bijna 26 kilometer omrijden: “In plaats van dat je hier de pont pakt en nog geen kilometer hoeft te overbruggen.” Of er nog een nieuwe actie komt weet Rob niet: “We zijn er over aan het nadenken, maar dat zal wel pas na pinksteren worden.”


Naast dat de provincie bussen gaat inzetten, is er voor aankomend weekend ook andere vervanging geregeld. Een partyschip van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) wordt ingezet om reizigers naar de overkant te brengen. “Maar dat schip is er niet op gebouwd. Zoveel fietsers kunnen er niet op, dus ik verwacht wel problemen voor het Pinksterweekend.”

Op Rijnmond kun je een uitgebreide reconstructie lezen van de problemen rondom de veerpont tussen Rozenburg en Maassluis.