Geredde Rotterdamse kunstwerken weer tentoongesteld in de Tarwewijk

Een serie geredde werken van kunstenares Vera Harmsen, is sinds maandag 3 september weer tentoongesteld in de Borselaarsstraat. De kunstwerken stonden na een renovatie van het gebouw, waar ze hingen, al maanden lang stof te vangen.

“Eneco, die in het bezit was van de kunstwerken, wilde ze eigenlijk weggooien,” laat Joop van de Hor, van gebiedsnetwerk Charlois, weten. “Door buurtbewoners, die het opviel dat de kunstwerken weg waren gehaald, is het balletje gaan rollen. We hebben uiteindelijk een voorstel bij de gemeente gedaan om ze weer tentoon te stellen. Dit vonden zij een goed idee. Het is namelijk een echt stukje Rotterdamse kunst.”

Harmsen heeft door Rotterdam heen verschillende koepels, zoals die van de oude gasfabriek, van gebouwen gefotografeerd. Deze foto’s heeft ze bewerkt en op grote gekleurde panelen gezet.

De inwoners zijn zeer te spreken over de nieuwe kunstwerken in hun straat. Van der Hor liet weten dat de bewoners blij zijn dat ze niet meer tegen een oude kale muur kijken, maar tegen de nieuw geplaatste panelen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter