Gesloten Museum Rotterdam zet zinnen op nieuwe locatie: “Nog even geduld…”

Het was eind vorig jaar even slikken voor kunstliefhebbers toen Museum Rotterdam de deuren moest sluiten aan de Rodezand. Volgens de gemeente werd het te duur: er zouden te weinig bezoekers naar het museum komen en het gebouw was niet voldoende ingericht om alle museumobjecten goed te kunnen beheren. Nu, ruim een half jaar later, komt het museum voor het eerst met nieuws. Het richt zich samen met de gemeente op een nieuw stadsmuseum. “Nog even geduld…”

Sinds het sluiten van de oude locatie heeft het museum een nieuwe directeur gekregen. Directeur Ingrid de Jager, de opvolger van Paul van de Laar, zegt dat 2021 een nieuw hoofdstuk is in de geschiedenis van Museum Rotterdam. “De sluiting van de museumlocatie in het Timmerhuis opent ook mogelijkheden voor de toekomst. We richten ons nu met de gemeente op een vernieuwd stadsmuseum, voor alle Rotterdammers en bezoekers.”

Het is niet bekend waar dit nieuwe museum moet komen en wanneer deze opent. Wel blijft Museum Rotterdam ’40-’45 NU bij de Coolhaven ‘gewoon’ open en is het beheer van de collectie van Museum Rotterdam gewaarborgd.

Sluiting Museum Rotterdam
Een handjevol mensen bracht op zondag 30 november voorlopig een laatste bezoek aan het museum. Erg verdrietig waren zij om het vertrek van Museum Rotterdam. Rotterdam is een wereldstad en dat verdient een eigen museum, aldus verschillende bezoekers die afscheid van het museum namen.

De meeste bezoekers hadden op hun eigen manier een band met het museum of een deel van de collectie. “Ik was lang verhalenverteller voor het museum. Voor het personeel vind ik het het ergst”, zo liet een geëmotioneerde bezoeker ons weten.