Gesprekken over de ontwikkeling van Rotterdam-Zuid tijdens AFFR

Het Architecture Film Festival Rotterdam (AFFR) is weer begonnen. Vanaf vandaag tot en met zondag staat LantarenVenster in het teken van films over de architectuur in steden. Ook zijn in het theater gesprekken en debatten over architectuur. Het evenement wordt elk jaar georganiseerd om de nieuwste ontwikkelingen in stedelijke omgevingen aan de orde te stellen.

Dit jaar is het thema ‘Lost in Transition’. De wereld ondergaat momenteel grote ontwikkelingen zoals de massale bevolkingsgroei, klimaatverandering en toenemende sociale ongelijkheid. Binnen het gekozen thema wil de organisatie onderzoeken hoe de manier van denken van ontwerpers, stadmakers en bouwers moet veranderen om met deze veranderingen rekening te houden. De vraag die centraal staat is hoe in steden een leefbare en gelijkwaardige samenleving gegarandeerd kan worden.

Vrijdag 11 oktober om 15.00 uur organiseert AFFR in samenwerking met het Architectuur Instituut Rotterdam in LantarenVenster een gesprek over de ontwikkeling en toekomst van Rotterdam Zuid. Dit gebeurt naar aanleiding van de vertoning ‘Rotterdam Zuid, van boerenzij tot smeltkroes’. In deze serie staat de ontwikkeling van zes wijken in Rotterdam Zuid centraal, waarin via verhalen van bewoners aandacht is voor onder meer de bijzondere gebouwen, straten, pleinen, dijken en havenbekkens.

OPEN Rotterdam zendt in navolging van dit gepsprek over Rotterdam-Zuid de komende zes weken op zondag de zesdelige serie over wijken in Rotterdam-Zuid uit. Elke zondag vanaf 18.30 uur op OPEN Rotterdam tv.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat