Gilles en Fie uit IJsselmonde zijn 70 jaar getrouwd

Gilles en Fie zijn 70 jaar getrouwd. Dochter Elly deed een oproep op Facebook om haar ouders een kaartje te sturen, omdat ze het door de corona maatregelen het jubileum niet uitgebreid kunnen vieren. Daar werd massaal gehoor aan gegeven en ze hebben meer dan 200 kaarten ontvangen. Wij gingen langs bij het gelukkige stel om ze te feliciteren.
Gilles en Fie leerden elkaar 71 jaar geleden kennen op een jongens en meisjes markt. Fie zag Gilles en dacht: “Dat is wel een lekker ding.” Hij hielp haar met het reparen van haar fietslamp en bracht haar naar huis. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar na een relatie van een half jaar verloofde het stel. Zes maanden later waren ze getrouwd. 14 dagen nadat ze getrouwd waren, moest Gilles twee jaar weg met de marine. “Leuk was het niet, maar je moest er toch doorheen.”

Volgens Fie en Gilles is het recept voor een gelukkig huwelijk geven en nemen. Ze hebben een heel goed huwelijk. Ze hebben af en toe hobbels gehad, maar nooit grote problemen. “Ik heb af en toe ook wel een gezegd ‘hou nou je smoel eens dicht’.” Zegt Fie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat