Gina pleit voor Rotterdam als Nationaal Park in haar serie Rotterdamse Stadsnatuur

Rotterdam is meer dan een betonnen jungle, wil Gina Kranendonk met haar programma’s voor OPEN Rotterdam laten zien. In deze aflevering van Gina’s nieuwe serie ‘Rotterdamse Stadsnatuur’ gaat het over de ambitie van een groener Rotterdam, in de vorm van een Nationaal Park.

Marjolein Moeijes van het campagneteam Nationaal Park Rotterdam legt uit dat er in Rotterdam steeds meer ruimte is voor echte natuur: “De stad is eigenlijk al een natuurgebied. Heel veel dieren en planten zien de stad als een soort rotslandschap. Wij willen dat mensen ook meer de stad als natuurgebied gaan zien.”

De Rotterdamse stadsnatuur begint bij de voordeur en doet niet onder voor de ‘klassieke natuur’ die we in onze nationale parken treffen. Rotterdam en het havengebied hebben ook kenmerkende landschappen en plant- en diersoorten die evengoed onderdeel zijn van de Nederlandse natuur.  In het Natuurhistorisch Museum is nu een inspirerende tentoonstelling over onze stadsnatuur gaande. Met de tentoonstelling ‘Nationaal Park Rotterdam’ wil het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Rotterdammers inspireren om mee te werken aan een havenstad vol natuur.