Goedkope uitstapjes in Rotterdam

Slecht nieuws voor de thuisblijvers dit jaar. Vakantie in eigen land is een stuk duurder geworden, aldus het CBS. Geldt dat ook voor Rotterdam? OPEN Rotterdam helpt de Rotterdammers die in eigen stad blijven een beetje.
Volgens het CBS zijn vooral de bioscopen en musea behoorlijk gestegen met de prijzen, dat geldt vooral voor Amsterdam waar het goedkoopste museum €5 is en het duurste €20. Goed nieuws voor Rotterdamse kunstliefhebbers, want hier zijn de prijzen een stuk lager. Een entreebewijs voor de diverse Rotterdamse musea kost tussen de €5 en €14. Voor een iets actiever museumbezoek met kinderen kun je ook naar Villa Zebra, waar er verschillende workshops zijn.

Om zo goedkoop mogelijk te genieten van het Rotterdamse uitjes aanbod, helpt het om te investeren in een Rotterdampas. Toegegeven dat kost natuurlijk ook geld, maar vervolgens krijg je op veel activiteiten kortingen of gratis toegang. Mensen met een zeer beperkt budget, kunnen ook in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief van de pas. Daarnaast is er ook Jeugd Vakantie Paspoort voor alle Rotterdamse basisschoolleerlingen. Ook hiermee krijg je korting op diverse dagbestedingen, let wel op, er moet altijd een begeleider mee.

Gratis uitstapjes zijn er ook. Denk hierbij aan de verschillende Rotterdamse speeltuinen. Die kun je vinden van in bijna alle wijken. Daarnaast zijn ook kinderboerderijen goed vertegenwoordigd in onze stad. Van Rozenburg tot Ommoord kun je verschillende dieren aaien. De kinderboerderijen hebben ook allemaal een speciaal keurmerk. Dit betekent dat ze voldoen aan alle wet- en regelgeving, of het nu om veiligheid, hygiëne of dierenwelzijn gaat. Niet gratis, maar niet zo duur en wel erg leuk is Plaswijckpark. Mocht jij nog goede tips hebben voor je stadgenoten laat het ons gerust weten. Vul ons contactformulier in of mail jouw tip naar [email protected]

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat