Gratis met de metro tijdens oud en nieuw, ook met een drankje op

Na het grote succes van vorig jaar tijdens de jaarwisseling kan er ook dit jaar weer gratis gebruik gemaakt worden van de metro. De RET is niet bang dat het fout gaat: “Wij verwachten dat sommige mensen gaan drinken, maar dit hoeft niet te zorgen voor gevaarlijke situaties”.

De RET rijdt met Metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere 10 minuten metro’s rijden op metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijersplein en Slinge. De metro’s stoppen niet in alle gebruikelijke stations.

De extra dienst van de RET kost 102.000 euro, twee derde wordt betaald door de gemeente Rotterdam en de rest betaalt RET. Het vervoersbedrijf is dit bereidt uit te geven door het succes van vorig jaar: ”Voorafgaand waren we zenuwachtig of dit goed zou uitpakken maar het was uiteindelijk erg gezellig rondom de metro’s”, vertelt woordvoerder Frouke Alberts.

Om de nacht goed te laten verlopen worden zo’n 150 RET-medewerkers ingezet waarvan 80 op de stations voor toezicht. Ook wordt er samengewerkt met de politie en onderhoudsmonteurs staan klaar indien nodig.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat