Groene golf voor verhuizing patiënten Daniel den Hoed

De patiënten van de Daniel den Hoedkliniek verhuizen vrijdag naar de centrumlocatie van het Erasmus MC. Er worden daarvoor speciaal aangepaste verhuiswagens ingezet én de verhuizing krijgt een complete groene golf van A naar B.

De colonne rijdt via de Groene Hilledijk, Vinkenbaan, Vaanweg, Strevelsweg, Pleinweg, Doklaan, Maastunnel, ’s-Gravendijkwal, Rochussenstraat en naar het Erasmus MC. Mocht er onverhoopt een stremming zijn bij de Maastunnel, dan wordt er uitgeweken naar de Erasmusbrug of Willemsbrug.

De groene golf is bedoeld om de verhuizing voor de patiënten zo comfortabel mogelijk te maken: nu ze in een keer door kunnen rijden, hebben zij geen last van schokkende auto’s omdat die telkens moet stoppen. De verkeerslichten staan de gehele route op groen voor de verhuiscolonne en verkeersregelaars zetten kruispunten af voor de rest van het verkeer.

De eerste mensen worden vrijdagmorgen om 08.00 uur overgebracht naar de nieuwe locatie in een colonne met politie en ambulance. Per keer kunnen er drie patiënten mee in de aangepaste verhuiswagen en rijdt er ook iemand mee met de ambulance. Tussen elke colonne zit ongeveer tien minuten. De bedoeling is dat iedereen rond 17.00 uur is verhuisd.

Voor automobilisten kan de verhuizing wat vertraging opleveren, omdat zij bij sommige kruisingen zullen moeten wachten tot de hele ploeg voorbij is.

Er is al eerder een proefverhuizing gedaan: daarbij is gekeken of de verhuizing comfortabel genoeg is, maar ook hoe lang de reis zal duren voor patiënten. Door de proefverhuizing is de volgorde van de colonne bij de daadwerkelijke verhuizing anders dan in het oorspronkelijke plan. Eigenlijk reed de ambulance voor de aangepaste verhuiswagen, maar dat is omgedraaid omdat de ambulance iets soepeler door de bochten rijdt, waardoor er gaten in de colonne ontstonden.

Ook in de verhuiswagen zelf zijn aanpassingen gedaan. Zo is niet alleen medisch personeel en stroom aanwezig, maar staat op het dak van de wagen ook een camera. Zo kunnen de patiënten én het personeel binnenin precies volgen waar ze op dat moment rijden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat