Groene Rotterdammer Berend genomineerd voor De Duurzame Jonge 100

Berend van Zanten is eigenaar van Groenemorgen, een creatief bureau op het gebied van projectmanagement dat bekend staat om haar geveltuintjes. Op 27 mei is bekend gemaakt dat hij is genomineerd voor De Duurzame Jonge 100, een lijst van de honderd meest duurzame personen onder de tweeëndertig. Wij spreken hem over duurzaamheid en z’n nominatie.
“Ik ben eigenlijk al van jongs af aan bezig met dingen goed doen voor de wereld”, vertelt geboren en getogen Rotterdammer Berend. “Ik heb eerst bedrijfskunde gestudeerd, maar toen kwam ik erachter dat dat niks voor mij is. Toen ben ik projecten gaan organiseren.”
Duurzaamheid is altijd de rode draad in het werk van Berend. In 2014 is hij begonnen met DÂK, een jaarlijks terugkerend park op het dak van Apcoa Parking. “Dit ging vooral over culturen, en het vergroenen van daken.” Sindsdien zijn er steeds meer groene projecten bijgekomen, zoals pindakaasmerk Zeemansboter en duurzaam warenhuis Oase.

Berend is vooral actief vanuit Groenemorgen, het project- en evenementenbureau dat hij runt samen met Raymond Landegent. “De gemeenschappelijke deler in onze projecten is echt duurzaamheid, op sociaal en ecologisch gebied”, legt Berend uit. “Het kan nogal een stoffig, moeilijk thema zijn, dus we willen het echt op een frisse manier presenteren.”

“Ik ben genomineerd door twee kennissen”, lacht Berend. “Een van hun stond vorig jaar zelf op de lijst.” Uiteraard is Berend heel blij met zijn nominatie. “Het is toch een bevestiging dat je goed bezig bent.” Hij wil zijn bereik graag gebruiken voor het verspreiden van bewustzijn. “Het is echt niet mijn doel om rijk te worden met mijn ondernemingen. Het liefste wil ik dat er harmonie ontstaat tussen mens, dier en natuur.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat