Groot feest in centrum Rotterdam na kampioenschap Galatasaray

Foto: Bas Booister

Toeterende auto’s, rood met oranje gekleurde shirts, vlaggen en een hoop fakkels. Galatasaray is kampioen. Na de 1-3 overwinning op Konyaspor barstte het feest ook in Rotterdam los. “Toen ik gisteren door de stad liep voelde ik mij echt thuis”, aldus een fanatieke Galatasaray supporter Seray. 


Zondag wist de club afkomstig uit Istanbul wederom de landstitel te bemachtigen. “Heel eerlijk gezegd is het niet heel bijzonder, aangezien wij wel vaker kampioen worden. Want wij zijn gewoon de beste”, vertelt Seray. Galatasaray is met zijn 24 keer landskampioen de club met de meeste kampioenschappen op zijn naam in Turkije. 

Hoewel de club wel vaker kampioen wordt, was het alsnog spannend. Het ging namelijk nek aan nek met de rivaal Fenerbahçe, die drie punten onder Galatasaray eindigde in de Süper Lige. “Het was wel spannend, vorige week heeft Fenerbahçe namelijk nog van ons gewonnen. Het was echt op het nippertje”, zegt de fan. 

Op Hofplein verzamelden honderden supporters zich om de overwinning te vieren. Ook op de Goudsesingel stond het blauw van de rook afkomstig van de fakkels.