Grote jassenactie in Rotterdam: Erna en Murat verblijden daklozen met warme kleding

Duizenden truien en jassen; dat is de opbrengst van de inzamelingsactie van Erna (Hockeyclub Rotterdam) en Murat (Textielbank). Samen haalden ze de afgelopen tijd veel warme kledingstukken op om ze vervolgens uit te delen aan Rotterdamse daklozen, die een warme jas wel kunnen gebruiken tijdens de koude wintermaanden. 

“Het is onze plicht”, stelt Murat van de Textielbank. “Het koude weer komt er weer aan en zij leven op straat. Zo kunnen ze zich in ieder geval nog een beetje warm houden.” Samen met Erna heeft hij de afgelopen tijd veel truien en jassen opgehaald. 

Erna is bestuurslid maatschappelijke ontwikkeling bij Hockeyclub Rotterdam. “We wilden in eerste instantie duizend truien en jassen uitdelen in Rotterdam. Maar ons project heeft landelijke aandacht gehad en dus gaat Murat de actie opschalen naar het uitdelen van vijfduizend truien en jassen.” Die jassen worden ook in Den Haag uitgedeeld.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/95qgsGoWWZw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Leger des Heils
Bij Leger des Heils De Sluis in Delfshaven zijn ze erg blij met de donatie. “Ik schrok wel een beetje toen ik zag hoeveel ze er wilden geven. We zijn heel blij. Nu het echt koud gaat worden, zijn er elke dag mensen die een jas komen vragen. Heel vaak moesten we ze dan teleurstellen, maar nu hoeft dat voorlopig dus niet meer”, zegt Mendy Vis van de dagopvang.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat