Grote Rotterdamse evenementen boksen met coronavirus

Verschillende grote evenementen komen in gevaar door het coronavirus. Het World Port of Boxing Event is de eerste grote afgelaste evenement in Rotterdam. Voor het Songfestival zijn er nog wel onzekerheden, maar het Rotterdamse Marathon gaat het definitief door.

Voor het Eurovisie Songfestival komen allemaal mensen van verschillende landen. Dit is een grote bedreiging voor de verspreiding van het virus. Dit is ook de reden dat de organisatie het World Port of Boxing Event heeft afgelast. Zij willen het risico niet aangaan dat de boksers op het laatste moment afzeggen en bezoekers daardoor teleurstellen. In de OPEN Vraag hebben wij vorig week aan Rotterdammers gevraagd hoe zij deze bedreiging vinden tegen het Songfestival. De Rotterdammers vinden het geen probleem als het Eurovisie Songfestival wordt afgelast uit voorzorgsmaatregel.

Leefbaar Rotterdam wil meer antwoorden hebben over de veiligheid van het Eurovisie Songfestival. “Er wordt veel aandacht besteedt aan de normale veiligheid, omdat er diverse groepen op het Songfestival afkomen en door de verschillen gebeurtenissen uit de kan lopen”, zegt Geert Koster van Leefbaar Rotterdam. “De tips die we meekrijgen, zoals handen wassen, lijkt mij niet genoeg voor zo’n grote groep mensen.” Leefbaar Rotterdam heeft volgende week donderdag 12 maart een debat met Wethouder Kasmi en Burgemeester Aboutaleb. Zij willen meer antwoord krijgen over de veiligheid met het aanpak voor het festival. In de OPEN Vraag hebben wij aan Rotterdammers gevraagd wat zij vinden van al het gevaar rondom het evenement. Rotterdammers vinden het heel lastig, maar begrijpen het wel als het Songfestival niet doorgaat.

De organisatie Rotterdamse Marathon volgt vooral de richtlijnen die het RIVM en de GGD aangeven. In totaal gaan er vijftigduizend mensen rennen volgende maand op 4 en 5 april. De deelnemers moeten twee weken van te voren hun gezondheid in de gaten blijven houden. Als zij voor lange duur last hebben van het, hun luchtwegen of koorts van 38 graden of hoger mogen zij de Marathon niet mee rennen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat