Haai gespot in Rozenburg

De ronde van Rozenburg is een begrip. Er is van alles te doen zoals een wieler- en hardloopwedstrijd en jong tot oud kan zich vermaken op de kermis. Het evenement heeft daarnaast een bijzondere mascotte.

Om 12.00 uur wordt het startschot gegeven voor de hardloopwedstrijd van vijf of tien kilometer. De lopers rennen in rondjes door het dorp. Zelfs voor ervaren hardlopers is het toch nog zwaar. Een van deelnemers doet ook mee aan de Marathon van Rotterdam, maar deze hardloopwedstrijd doet er niet voor onder. “Dit is net zo zwaar. Zeker als je niet zo goed traint.” Om 15.00 uur wordt het startschot gegeven voor het wielerparcour.

Naast alle sport is er genoeg ander vermaak zoals: een kermis, braderie, muziek, Rozenburg Dance! en de megashow. Echte autoliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen. De meest bijzondere auto’s staan opgesteld voor het publiek om zich aan te vergapen. Zo heeft één van de auto’s een roulettewiel in de kofferbak zitten en een andere auto heeft de Trump Tower gemaakt van Lego en deze in de kofferbak geplaatst. De organisatoren kiezen ieder jaar een ander goed doel uit om geld voor in te zamelen. Er wordt met deze autoshow geld opgehaald voor de Maag Lever Darm Stichting, omdat een vriendin van de organisatoren is overleden aan darmkanker.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter