Handen uit de mouwen tijdens Nacht van de Vrijwilliger

Maatschappelijke instellingen kampen met een vrijwilligerstekort. Tegelijkertijd willen young professionals zich inzetten voor een ander, maar hebben ze daar weinig tijd voor. Het evenement De Nacht van de Vrijwilliger springt in dit gat en laat zien dat jonge mensen al met een paar uurtjes van hun tijd het verschil kunnen maken voor kwetsbare doelgroepen.

Donderdag 11 april organiseert stichting NL Cares de vijfde editie van de Nacht van de Vrijwilliger. Tijdens dit evenement openen maatschappelijke instellingen om mensen kennis te laten maken met flexibel vrijwilligerswerk.

Linda, vrijwilliger bij NL Cares: “Het grote voordeel van flexibel vrijwilligerswerk is dat je je per keer kunt inschrijven voor iets wat jij leuk vindt op een moment dat jou goed uitkomt. Of dat nu een uurtje sporten met ouderen of een spelletje spelen met dak-en thuislozen is. Elke activiteit geeft veel voldoening.”

De Nacht van de Vrijwilliger rekent af met het stoffige imago van vrijwilligerswerk door het te laten aansluiten bij de belevingswereld van jonge mensen.

Astrid Wassenaar, directeur van NL Cares: “We merken een grote interesse en de aanmeldingen voor de Nacht stromen binnen, maar er zijn in alle steden nog wat plekken vrij. Heel mooi om te zien is dat ook groepjes vrienden zich gezamenlijk inschrijven om in hun stad de handen uit de mouwen te steken! We nodigen iedereen van harte uit om zich op 11 april in te zetten voor een ander.”
Kijk op www.nlcares.nl/nvdv voor het overzicht van alle activiteiten in Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter